Digitale Uitleendienst di 7 dec '21

Digitale uitleendienst - coronamaatregelen

Welkom bij de Digitale Uitleendienst van District09!
Gelieve bij het afhalen en terugbrengen een mondmasker te dragen, en je handen te ontsmetten bij de ingang.
Let er zeker op dat je het materiaal proper terugbrengt en uitlogt op alle apparaten. Dit om onnodige verplaatsingen en handelingen te vermijden. Hartelijk dank alvast!

Hoe werkt de digitale uitleendienst?

Check of jouw activiteit in aanmerking komt om materiaal te ontlenen!

Wie kan ontlenen?

  • medewerkers en diensten van Stad Gent en District09
  • Gentse organisaties die laagdrempelige en kosteloze e-inclusie projecten organiseren

Voor welke activiteiten kan je ontlenen?

  • Activiteiten die mensen vooruit helpen in de digitale wereld
  • én plaatsvinden in Gent
  • én gratis zijn voor de deelnemers

Kom je in aanmerking? Bekijk in het filmpje hieronder hoe ontlenen werkt!

Onder het filmpje vind je de uitgebreide uitleg.

Makkelijk ontlenen kan door een profiel aan te maken, zo moet je maar één enkele keer jouw gegevens ingeven en hoef je dit niet meer te doen bij alle toekomstige ontleningen.

Rechtstreeks het aanbod bekijken en eenmalig ontlenen kan ook. Je kan het overzicht van de materialen terugvinden op pagina Overzicht ICT materialen. Vooraleer je materialen kan toevoegen aan je bestelmandje moet je de ontleenperiode ingeven. Eens je de ontleenperiode gekozen hebt krijg je bij elk item de beschikbaarheidsinfo te zien. Op basis daarvan kan je het gewenste aantal beschikbare materialen toevoegen aan jouw bestelmandje of indien nodig de ontleenperioden aanpassen – bijvoorbeeld wanneer het gewenste materiaal niet meer beschikbaar is in de opgegeven periode.

Wanneer je klaar bent met het kiezen en toevoegen van de gewenste materialen kan je jouw selectie bekijken in jouw bestelmandje. Het bestelmandje geeft je een overzicht van de door jou geselecteerde ontleenperiode, materialen en de aantallen. Van hieruit kan je jouw aanvraag indienen en ter goedkeuring versturen naar District09 nadat je de verplichte velden hebt ingevuld. Door jouw aanvraag voor materiaal in te dienen ga je akkoord met het reglement van de Digipolis uitleendienst.

Wanneer je jouw aanvraag hebt ingediend krijg je nogmaals een overzicht van jouw aanvraag. Het overzicht van jouw aanvraag wordt je eveneens doorgestuurd via mail. Binnen de 7 werkdagen ontvang je een antwoord op je aanvraag. Normaalgezien wordt deze goedgekeurd wanneer alle velden correct ingevuld werden en je activiteit voldoet aan de voorwaarden (zie hoger). Indien jouw aanvraag afgekeurd wordt, ontvang je eveneens een motivatie voor het afkeuren van de aanvraag.

Het moment dat jouw aanvraag is goedgekeurd, noemen we deze een geldige reservatie. Indien je een profiel hebt kan je de status van jouw aanvragen en reservaties op elk moment raadplegen.

Je komt de gereserveerde materialen ophalen op de overeengekomen startdatum en kan deze gedurende de ontleenperiode gebruiken voor jouw project. Op de overeengekomen einddatum breng je de materialen terug naar District09. Alle materialen worden in oorspronkelijke staat teruggebracht. De Digitale Uitleendienst vind je op het gelijkvloers in het Crepain-gebouw, Bellevue 1, 9050 Ledeberg. Uitgebreide wegbeschrijvingen vind je op de website van District09.

Maak zeker foto’s en een kort verslag van je activiteit. District09 kan je achteraf contacteren om meer informatie over de ontlening te krijgen.

Heb je nog vragen over de Digitale Uitleendienst waarop je geen antwoord vindt op deze website? Neem contact met ons op via de contactpagina.

Afhalen & terugbrengen van materialen

Openingsuren magazijn:
Ma-vr 9u-12u & 14u-16u
Za-zo gesloten

District09
Bellevue 1
9050 Ledeberg
wegbeschrijving

Contactgegevens

gentleentuit@district09.gent
09/266.09.00 (onthaal)

Mogelijk gemaakt door District09

Logo District09 Logo Stad Gent Logo OCMW Gent

Awesome. I have it.

Your couch. It is mine.

Im a cool paragraph that lives inside of an even cooler modal. Wins

×